Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Campania continuă!

campanie-sector1-reciclare

Cutia pentru lapte și suc “se mută” în containerul galben!

De-a lungul timpului s-au facut studii din care a reieșit că ambalajele de carton pentru lapte și suc, deși sunt 70% din carton, se sortează mult mai ușor din containerul galben (cel pentru plastic și metal) față de situația actuală, în care ele sunt sortate din containerul albastru (pentru hârtie –carton) și astfel sunt mai ușor de reciclat.

Iată cum:

După ce sunt colectate din containere, cutiile trec printr-un proces de sortare, apoi sunt trimise la reciclat. Aici sunt introduse într-un blender imens, industrial, care, timp de 20 de minute, nu face altceva decât să le agite. Apa și forța centrifugă desprind astfel fibrele de carton de celelalte materiale din compozitia cutiei (polietilenă și aluminiu). E atât de simplu!

Fibrele de carton sunt apoi folosite pentru a produce tot felul de ambalaje, caiete, pungi de hârtie, cofraje de ouă sau hârtie igienică.

Dar ce se întâmplă cu polietilena și aluminiul? Ei, bine, ele sunt omogenizate și, printr-un procedeu numit extrudare, devin granule. Granulele sunt apoi topite și pot fi transformate într-o gamă largă de produse:  tăvițe pentru transport, bănci pentru parcuri, pixuri, brelocuri, jucării, material pentru industria construcțiilor, etc.

granule PolyAl

img2img3

 

 

 

 

 

 

Detalii despre acest procedeu poți afla din filmulețele interesante de mai jos.

 

 

Știați că…

În compoziția unui ambalaj de carton pentru lapte și suc intră mai multe materiale?

Pentru a garanta siguranța produsului alimentar, acest ambalaj conține în medie 74% carton, 22% polietilenă și, uneori, 4% aluminiu (pentru laptele UHT și sucurile care nu au nevoie de refrigerare înainte de deschiderea cutiei).

 

Slide1

Breaking news

“Protejăm Natura.Colectăm Selectiv”

“Protejăm Natura.Colectăm Selectiv”

Proiectul “Protejăm Natura. Colectăm Selectiv” organizat de Salubritate Craiova în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova şi Eco-Rom Ambalaje a câştigat marele premiu la Categoria ‘’Companii’’ în cadrul concursului național Premiile pentru un Mediu Curat, derulat de Organizația ECOTIC. Manualul “Învăţăm să reciclam ambalajele” realizat de Eco-Rom Ambalaje a fost predat în 20 de unităţi de [citeste mai mult]

Tombola de iarnă a deșeurilor de ambalaje!

Tombola de iarnă a deșeurilor de ambalaje!

Astăzi începe o nouă campanie de sensibilizare a populației din Minicipiul Iași pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile ! Primul Centru Municipal de Colectare a deșeurilor reciclabile te invită din nou să îi treci pragul! Între 8 – 17 decembrie, pentru predarea a cel puțin un deșeu și primești un premiu instant, iar daca duci minim [citeste mai mult]