Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Ai salvat

Tuturor ne plac delfinii, dar in fiecare an mor sute din cauza poluarii. Si nu doar delfinii sunt afectati: s-a demonstrat ca anual doar plasticul ucide aproximativ 1 milion de pasari marine si 100.000 de mamifere si pesti, asta pe langa celelalte tipuri de poluare. Prin reciclarea deseurilor poti si tu contribui la salvarea a milioane de vietati!

 

Hartia este cel mai comun și frecvent deșeu și se elibereaza din toate domeniile de activitate. Ne trece prin mana in fiecare zi, dar de multe ori nici nu ne dam seama cat de iresponsabil o folosim, din nepasare. Știm deja ca reciclarea hartiei inseamna transformarea deșeurilor de hartie in noi produse de hartie. Insa de ce sa o reciclam?

Efectele dezvoltarii industriei celulozei si hârtiei sunt dezastroase asupra mediului înconjurator prin defrisari, poluarea aerului prin fabricile de celuloza, si incineratoarele de deseuri. În ceea ce priveste defrisarea, lumea pierde în prezent peste 14 milioane de hectare de padure în fiecare an, o suprafata mai mare decât Grecia, alte zone imense fiind afectate de efectele secundare ale defrisarii: fragmentarea si degradarea solului, alunecarile de teren, disparitia speciilor exotice si poluarea.

 

Milioane de specii de pasari isi pierd astfel locul in care isi pot face cuiburi. Copacii stocheaza cantitati mari de carbon, contribuind la reducerea gazelor cu efect de sera din atmosfera. Atunci cand acestia sunt taiați, mare parte din carbonul stocat ajunge inapoi in atmosfera. Asadar, reciclarea hartiei ajuta la pastrarea ecosistemelor si economisirea unor resurse naturale epuizabile. 

 

 

Breaking news

“Protejăm Natura.Colectăm Selectiv”

“Protejăm Natura.Colectăm Selectiv”

Proiectul “Protejăm Natura. Colectăm Selectiv” organizat de Salubritate Craiova în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova şi Eco-Rom Ambalaje a câştigat marele premiu la Categoria ‘’Companii’’ în cadrul concursului național Premiile pentru un Mediu Curat, derulat de Organizația ECOTIC. Manualul “Învăţăm să reciclam ambalajele” realizat de Eco-Rom Ambalaje a fost predat în 20 de unităţi de [citeste mai mult]

Tombola de iarnă a deșeurilor de ambalaje!

Tombola de iarnă a deșeurilor de ambalaje!

Astăzi începe o nouă campanie de sensibilizare a populației din Minicipiul Iași pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile ! Primul Centru Municipal de Colectare a deșeurilor reciclabile te invită din nou să îi treci pragul! Între 8 – 17 decembrie, pentru predarea a cel puțin un deșeu și primești un premiu instant, iar daca duci minim [citeste mai mult]