Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Orasul reciclarii

A Început bătălia pentru “Orașul  Reciclării 2015”

La atac!

A început cea de-a treia ediție a competiției “Oraşul Reciclării 2015”, adresată primăriilor municipalităților din România! Timp de 6 luni, 46 de municipii și orașe din România se vor lupta pentru titlul de „Oraşul Reciclării 2015”.

Perioada bătăliei

1 ianuarie – 30 iunie 2015

Trupele Înrolate

Cele 46 de municipii și orașe care-şi trimit trupele în competiția reciclării, prin care Eco-Rom Ambalaje susţine dezvoltarea serviciilor de colectare separată, sunt: Adjud, Aiud, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Brăila, Sectorul 6 Bucureşti, Sectorul 1 București, Câmpia Turzii, Câmpina, Călărași, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Reşiţa, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui și Zalău.

Criterii de evaluare

Criteriile care stau la baza evaluării primăriilor înscrise în bătălie sunt următoarele:

calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje – accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în containere;

cantitatea de deșeuri colectate separat per locuitor;

campaniile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile de ambalaje,
derulate pe parcursul celor 6 luni de competiție.

PREMII

Marele Premiu

Un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, amenajat cu mobilier realizat din deșeuri reciclabile.

Locul 2

Timp de o săptămână, copiii de clasa a III-a din oraș se vor putea bucura de programul educațional „Laboratorul Verde al Reciclării”.

Locul 3

O campanie de informare și conștientizare a populației, cu privire la importanța separării deșeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 euro.

Victoria depinde de tine

Implică-te în luptă şi poţi aduce acasă victoria şi Marele Premiu. Fii un exemplu de urmat, pune-te pe reciclat! Identifică deşeurile de ambalaje din locuinţa ta, depozitează-le separat de gunoiul menajer şi depune plasticul și metalul în containerul galben, hârtia şi cartonul în cel albastru, iar sticla în cel verde. Mai multe detalii aici:
http://www.colecteazaselectiv.ro/colectare-separata/
Pubele

Iată cum Îți poți ajuta orașul să câștige bătălia:

Ești Primărie?

Mobilizează populația orașului prin campanii de conștientizare cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor de ambalaje.

Ești companie de salubritate?

Asigură calitatea sistemului de colectare separată și raportează cantitățile de deșeuri de ambalaje colectate corespunzător pentru reciclare.

Reprezinți presa locala?

Promovează competiția și informează publicul despre importanța colectării separate și reciclarea deșeurilor de ambalaje.

Nu uita că orașul ești tu!

Sponsori

Breaking news

“Protejăm Natura.Colectăm Selectiv”

“Protejăm Natura.Colectăm Selectiv”

Proiectul “Protejăm Natura. Colectăm Selectiv” organizat de Salubritate Craiova în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova şi Eco-Rom Ambalaje a câştigat marele premiu la Categoria ‘’Companii’’ în cadrul concursului național Premiile pentru un Mediu Curat, derulat de Organizația ECOTIC. Manualul “Învăţăm să reciclam ambalajele” realizat de Eco-Rom Ambalaje a fost predat în 20 de unităţi de [citeste mai mult]

Tombola de iarnă a deșeurilor de ambalaje!

Tombola de iarnă a deșeurilor de ambalaje!

Astăzi începe o nouă campanie de sensibilizare a populației din Minicipiul Iași pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile ! Primul Centru Municipal de Colectare a deșeurilor reciclabile te invită din nou să îi treci pragul! Între 8 – 17 decembrie, pentru predarea a cel puțin un deșeu și primești un premiu instant, iar daca duci minim [citeste mai mult]