Tu ai salvat - Click aici pentru a vedea de unde...
copacii prin reciclarea de hartie
delfinii prin reciclarea pungilor de plastic
multe specii de pasari pentru ca au unde sa isi faca cuib

Premii ECOlimpiada

Concursul se desfășoară în perioada:24.11.2014 – 27.05.2015
Descrierea proiectului
Citește regulamentul complet
  
 Locul I: primii cinci elevi câștigători (cele mai mari cinci punctaje obținute în urma votului și jurizării) vor primi câte o tabletă PC; 
 Telefon mobil Nokia 530 Lumia, Dual SIM, Grey

 Locul al II-lea: următorii zece câștigători (după locul I), în ordinea descrescătoare a punctajelor din clasament, vor primi câte un telefon mobil; 
 aparat foto
 Locul al III-lea: următorii zece câștigători (dupa locul al II-lea), în ordinea descrescătoare a punctajelor din clasament, vor primi câte o cameră foto digitală . 

Elevii cu cele mai bune rezultate obținute la finalul proiectului vor primi produse pentru școală din partea SC Eco-Rom Ambalaje SA. (număr estimat: 100 rucsacuri oferite elevilor în ordinea descrescătoare a mediilor. Numărătoarea începe cu  elevul imediat clasat, din punct de vedere punctaj, sub cel de-al zecelea premiant al locului III).

  
Învățătorii elevilor care obțin cele mai bune punctaje vor primi câte o ramă foto digitală  (număr premii: 25, oferite în ordinea descrescătoare a notelor obținute de elevi). 

 

! Vă reamintim că evaluarea concursului se va realiza în două etape:

  1. votul publicului;
  2. punctajul oferit de comisia de jurizare

Votul publicului: Voturile pentru fiecare compunere se vor aduna şi, alături de punctajul oferit de comisia de jurizare vor forma punctajul final pe care îl va obține fiecare compunere. Voturile publicului vor reprezenta 10% din calculul final al punctajului pentru fiecare compunere.

Punctajul oferit de comisia de jurizare: Comisia de jurizare va fi formată din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naționale și din reprezentanţi ai companiei SC Eco-Rom Ambalaje SA. Punctajul oferit de Ministerului Educaţiei Naționale va reprezenta 50% din calculul final al punctajului. Punctajul oferit de reprezentanţii companiei SC Eco-Rom Ambalaje SA va reprezenta 40% din calculul final al punctajului.

Pentru calcularea câștigătorilor se va folosi această formulă de calcul: 30% *(punctajul oferit de SC Eco-Rom Ambalaje SA, normat la 10) + 60%*(punctajul oferit de MEN, normat la 10) + 10% *(numărul de voturi, normat la 10 în funcţie de cel mai mare număr de voturi primit).

Reguli de votare: Voturile se fac pe bază de IP unic. Astfel, o compunere poate primi un singur vot, de la un IP unic pe toată perioada proiecctului. Un IP nu poate vota mai multe compuneri pe perioada aceleași campanii.

Criteriile de jurizare

Materialele vor fi jurizate în conformitate cu următoarele criterii de evaluare:

  • relevanţa mesajului;
  • originalitatea și creativitatea interpretării subiectului; acele compuneri în care sunt inserate compilații de fragmente care nu aparțin participantului și provin din alte surse/ autori vor fi considerate plagiat și vor fi excluse din concurs;
  • relaţionarea mesajului cu subiectul;
  • respectarea cerințelor de redactare.

Punctaje: 1. Să aibă un titlu (0-10 puncte) 2. Să aibă structura convențională a unei compuneri: introducere, cuprins și încheiere (0-10 puncte) 3. Sa faca referire la o tema/subiect din manual (0-10 puncte) 4. Sa reprezinte, in mod creativ, o concluzie/morala pe care copiii au desprins-o din manual (0-20 puncte)

Numărul maxim de puncte care poate fi obținut este de 50 puncte.

Breaking news

“Protejăm Natura.Colectăm Selectiv”

“Protejăm Natura.Colectăm Selectiv”

Proiectul “Protejăm Natura. Colectăm Selectiv” organizat de Salubritate Craiova în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova şi Eco-Rom Ambalaje a câştigat marele premiu la Categoria ‘’Companii’’ în cadrul concursului național Premiile pentru un Mediu Curat, derulat de Organizația ECOTIC. Manualul “Învăţăm să reciclam ambalajele” realizat de Eco-Rom Ambalaje a fost predat în 20 de unităţi de [citeste mai mult]

Tombola de iarnă a deșeurilor de ambalaje!

Tombola de iarnă a deșeurilor de ambalaje!

Astăzi începe o nouă campanie de sensibilizare a populației din Minicipiul Iași pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile ! Primul Centru Municipal de Colectare a deșeurilor reciclabile te invită din nou să îi treci pragul! Între 8 – 17 decembrie, pentru predarea a cel puțin un deșeu și primești un premiu instant, iar daca duci minim [citeste mai mult]